Wat is een Sales Pipeline

Een sales pijplijn is een weergave waarmee je lange en soms complexe verkoopprocessen kunt volgen en beheren.

Je kunt zien hoeveel deals er nog open staan, in welk stadium ze zich bevinden, waar je je aandacht op moet richten, en of de doelen behaalt kunnen worden.

Pipelines

Weet altijd waar uw deals staan

Het is van vitaal belang om precies te weten waar uw verkoop vast loopt. Met een sluitings datum indicator om waarschuwingen te geven bij achterstallige deals, krijgen verkoopmanagers een duidelijk en algemeen overzicht van de prestaties van het verkoopteam. De sluitings datum indicator markeert ook gebieden die extra aandacht vereisen, of een extra duw vooruit nodig hebben.

Met de combinatie van uw ervaring en intelligente software voor de verkoop pipeline, zijn u en uw verkoopteam klaar om elke verkoopsituatie eenvoudig, correct en met de juiste resultaten te beheren. CRM-pijplijnbeheer voegt functionaliteit toe aan ervaring. Deze combinatie maakt uw hele verkoopmechanisme naadloos en moeiteloos.

DRAG EN DROP INTERFACE

De Pipeline biedt u een eenvoudig en zeer visueel middel om deals door uw hele verkoopproces te verplaatsen. Salesinteract vereenvoudigt die beweging met een eenvoudige drag-and-drop-functie, waarbij deals handmatig – en snel – van de ene fase naar de volgende worden verplaatst. Als een echt geweldig hulpmiddel voor verkoopbeheer, geeft drag-and-drop u een visuele weergave van al uw verkopen, op één plaats.